LEEUWARDEN- Vanmorgen kreeg de Leeuwarder brandweer een melding van een woningbrand in de Eikenstraat waar nog een persoon in kon zitten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Omdat er vermoedelijk nog een persoon aanwezig zou zijn in het brandende appartement op de 3e verdieping, werden naast de brandweer en politie ook nog 2 ambulances en een traumaheli gealarmeerd.

Bij aankomst van de brandweer komen de vlammen al uit het appartement weg, na een snelle actie van de brandweer was het vuur vrij snel onder controle. Toen de brand geblust was zijn de brandweer en politie het appartement ingegaan om o.a. de schade te bekijken en een vooronderzoek te doen naar de oorzaak van de brand.

Omdat al snel bleek dat er niemand meer in de woning was en er verder ook niemand gewond was, werd de traumaheli gecanceld en konden de ambulances terugkeren naar hun post 1 straat verderop.

Mogelijk heeft de bewoner zijn woning zelf in de brand gestoken, echter zal onderzoek door de politie dit moeten bevestigen. De woning is volledig verwoest van binnen, de ramen zijn zwart geblakerd en sommige ramen zijn geknapt.

Zie voor meer info Politie houd verdachte aan na brand in woning

foto’s M.Stienstra, W.Titsing(+video)

112Fryslan