SNEEK – Woensdagmiddag rond half vijf vond er op de Stadsrondweg Zuid – N7 een ongeval plaats, waarvoor de hulpdiensten in actie moesten komen.

Brandweer, ambulance en politie werden gealarmeerd en gingen met spoed onderweg. Ter plaatse bleek op de N7 richting Joure een ongeval te zijn gebeurd, waarbij zes auto’s betrokken waren. Bij het ongeval is een auto over de kop geslagen. Volgens de politie lijkt het qua verwondingen mee te vallen, de schade zou voornamelijk materieel zijn.

Door het ongeval werd de weg geblokkeerd, waardoor er een flinke file ontstond op de A7 tussen Bolsward en Sneek. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Bergers zullen nog enige tijd nodig hebben om de weg weer vrij te maken. Een uur na het ongeval stond er nog steeds een file vanaf circa de afrit naar IJlst tot aan de afslag Van der Valk / Houkesloot.

Update
De weg werd rond half zes tijdelijk afgesloten vanwege onderzoek en bergingswerkzaamheden. Om kwart over zeven werd de weg weer vrijgegeven. Bij het ongeval zijn twee personen gewond geraakt, waarvan een zodanig dat vervoer naar het ziekenhuis nodig was.

Foto’s: JDG Fotografie en Ditisfryslan.frl

Redactie