BANT – Door een ongeval op de snelweg A6 ontstond zaterdagmiddag een file voor verkeer wat vanuit Fryslan richting Emmeloord wou. Twee personen raakten gewond.

Rond 12 uur in de middag werd de brandweer uit Lemmer gealarmeerd om de provinciegrens over te gaan voor een verkeersongeval op de A6 bij Bant. Omdat het ongeval in rijrichting vanuit Friesland was, kon de Friese brandweer hier het snelst ter plaatse zijn. Naast de brandweer kwamen er ook meerdere ambulances en de politie met spoed ter plaatse om hulp te verlenen.

Tijdens een hagelbui raakten twee auto’s van de weg af door gladheid. Eén van de auto’s kwam op zijn zijkant in de middenberm tot stilstand. De brandweer heeft geholpen bij het ongeval maar voor zover bekend zat er niemand bekneld in de auto. De twee inzittenden van de gekantelde auto zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De gekantelde auto is door een berger geborgen, de andere auto kon zijn weg vervolgen nadat hij uit de berm was getrokken.

De snelweg richting Emmeloord was tijdelijk afgesloten. Dit zorgde voor een kilometerslange file vanaf Lemmer. Het verkeer werd via de af- en oprit geleid. De A6 kon na een uur weer worden vrijgegeven, waarna de file langzaam verdween.

Foto’s Brandweer Lemmer

Redactie