LEEUWARDEN – Een ongeval onderaan de op- en afritten van de N31 bij Hemriksein zorgde dinsdagmiddag in de avondspits voor een lange file.

Rond kwart voor vijf werden de hulpdiensten opgeroepen voor een aanrijding met letsel op de Drachtsterweg. Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse. Omdat een van de auto’s wat vloeistof  lekte, kwam ook de brandweer ter plaatse.

Twee auto’s waren op de kruising met verkeerslichten met elkaar in botsing gekomen. Het ambulancepersoneel heeft een van de betrokkenen gecontroleerd, maar er bleek niemand gewond te zijn geraakt. Een vrouw met jonge kinderen is met de ambulance thuisgebracht.

Vanwege het ongeval en de hulpverlening werd de weg deels afgesloten, verkeer kon alleen nog linksaf de N31 op richting Goutum. Ook een afslag op de afrit werd afgesloten. Door het ongeval ontstond een lange file op de Drachtsterweg vanuit Leeuwarden. De brandweer heeft de betrokken voertuigen gecontroleerd en veiliggesteld. Een berger heeft de beschadigde auto’s geborgen.

})