NOORDWOLDE FR – Bij een brand in een achtertuin van een woning aan de Paaskamp zijn woensdagavond diverse spullen verloren gegaan.

De brandweer werd rond 20:45 gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Paaskamp en rukte met spoed uit. Vanuit de achtertuin van een woning waren rookwolken zichtbaar.

Onder andere een boom, een heg, een parasol, tafel en stoelen zijn in vlammen op gegaan. Door de droogte breidde de vlammenzee snel uit, er knapten door de hitte ook enkele ramen.

De brandweer kwam ter plaatse met een tankautospuit en het nieuwe waterbak voertuig. Zowel van binnen als buiten werd het huis van alle kanten benaderd door brandweermensen om de brand onder controle te krijgen. Door de snelle inzet kon de rest van het huis gespaard blijven.

Niet veel later dan de twee brandweer voertuigen kwam ook de officier van dienst ter plaatse. Op dat moment had de brandweer de brand al grotendeels onder controle. Na een nacontrole en het nablussen konden de vrijwilligers weer richting de kazerne.

De bewoners waren aan het barbecueën toen de brand ontstond, de vonkjes hiervan kwam in de naastgelegen boom en op de schutting terecht. Door de droogte vatten de boom en schutting vlam en breidde de brand zich snel uit. De brandweer heeft wegens de droogte een stookverbod afgegeven voor onder meer de paasbulten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan