LEEUWARDEN – Een fietsster is vrijdagmiddag iets na vijf uur zwaargewond geraakt, nadat ze was aangereden door een auto op het Hoeksterpad ter hoogte van de Jumbo.

De fietsster wilde oversteken op een oversteekplaats, maar dat werd te laat opgemerkt door de automobilist die uit de richting van de Noorderweg kwam. De aanrijding kon niet meer voorkomen worden. Het slachtoffer kwam hard ten val en raakte zwaargewond.

Twee ambulances en meerdere politie-eenheden kwamen met spoed ter plaatse voor de hulpverlening. De traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team (MMT) landde op het Oldehoofsterkerkhof, zodat een arts het ambulancepersoneel kon ondersteunen. Het slachtoffer is vervolgens per ambulance met spoed en onder begeleiding van de MMT arts naar het ziekenhuis in Groningen overgebracht. Omdat het een druk punt is, kwam de brandweer met spoed ter plaatse om een zichtscherm te plaatsen.

Politie en handhaving zetten de weg in beide richtingen af voor verkeer, ook werden er linten gespannen rondom de plaats van het ongeval vanwege het onderzoek. De forensische opsporing verkeer heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Foto 4: Hulpdienstenleeuwarden.nl

})