WORKUM – Een vrouw is zaterdagavond ernstig gewond geraakt, nadat ze rond zes uur op de Hearewei van achteren werd geschept door een auto.

De vrouw fietste samen met haar man in de richting van de Spoardyk toen het ter hoogte van de Stêdsfinne mis ging. Een auto, met daarin een ouder echtpaar, reed ook in de richting van de Spoardyk. De bestuurder van deze auto kreeg een black out waarna hij de fietsster van achteren schepte. Haar man werd niet geraakt door de auto. Door de schrik gaf de bestuurder van de auto gas bij waarna hij vervolgens tegen zijn voorganger botste.

De fietsster liep door het ongeval onder andere hoofdletsel op en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, haar man raakte niet gewond maar was wel hevig ontdaan. De bestuurder van de auto werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht, de bijrijdster raakte niet gewond. De inzittenden van de voorste auto raakten niet gewond.

De Verkeersongevallenanalyse heeft het ongeval in kaart gebracht. Tijdens de hulpverlening en de afhandeling van het ongeval was de Hearewei afgesloten voor verkeer.

Jan Droogsma