LEEUWARDEN – Bij een ernstige aanrijding in ‘d Hondecoeterstraat is dinsdagmiddag rond kwart voor vier een vrouw om het leven gekomen.

Op de kruising met de Hobbemastraat werd ze geraakt door de bestuurder van een zwarte Seat Leon die uit de Ferdinand Bolstraat kwam. De politie die snel ter plaatse was begon met reanimeren, al snel geassisteerd door personeel van twee ambulances.

De traumaheli die toevallig in Leeuwarden bij het MCL aanwezig was werd ook ingezet en landde op een braakliggend terreintje aan de Lucas van Leydenstraat. Vanaf die locatie werd MMT personeel per politieauto naar de plaats van het ongeval gebracht.
Alle hulp voor het slachtoffer mocht niet meer baten, de vrouw overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

De verkeers ongevallen analyse van de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van de aanrijding. De ‘d Hondecoeterstraat was gedurende de afhandeling van het ongeval afgezet met linten en gesloten voor alle verkeer tussen de Ferdinand Bolstraat en de Hondiusstraat.

Leeuwarden: fietsster overleden na aanrijding
Dinsdagmiddag is bij een ongeval op de Hondecoeterstraat een 67-jarige vrouw uit Leeuwarden om het leven gekomen. Door nog onbekende oorzaak is de vrouw, rijdend op de fiets, betrokken geraakt bij een aanrijding met een personenauto bestuurd door 35-jarige man uit Leeuwarden. Medisch personeel van de ambulance hebben de vrouw gereanimeerd. Ook de traumahelikopter kwam ter plaatse. Uiteindelijk is het niet gelukt het leven van de vrouw te redden en is zij op de plaats van het ongeval overleden. Door Bureau Verkeers Ongevallen Analyse wordt een onderzoek ingesteld naar de volledige toedracht. Daarvoor roept zij getuigen op zich te melden. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer: 0900-8844.

[zideo]zideo=6c4965526e413d3d&playzideo=6d59695a6d56673d[/zideo]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan