LEKKUM – Op de Canterlanswei tussen Lekkum en Miedum werd dinsdagmiddag rond 17:30 uur een fietsster geschept door een auto die van de weg raakte.

De automobilist kwam vermoedelijk in de berm terecht en sloeg door een stuurcorrectie over de kop. De auto rolde door een sloot en al rollende werd een fietsster geschept die over het aangrenzende fietspad fietste. De auto kwam tegen de slootwal van de andere sloot en eindigde daar op zijn zijkant. Zowel fietsster als automobilist zijn gewond geraakt.

Politie en meerdere ambulances kwamen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen. De automobilist kon via de achterklep zelfstandig uit zijn auto komen. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De fietsster is ook per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de ernst van de verwondingen van beiden is bij ons niets bekend.

De politie sloot de weg af en attendeerde fietsers om op te letten vanwege modder op het fietspad. De verkeersongevallenanalyse heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. De zwaar beschadigde auto is door een berger uit de sloot gehaald.