LEEUWARDEN – Om 17:18 werden politie en twee ambulances gealarmeerd voor een ongeval op de Snekertrekweg.

Een fietsster was daar voor het pand van de Jumper geschept door een auto. Ze liep daarbij onder andere ernstig beenletsel op. De traumaheli werd ook gealarmeerd maar later teruggeroepen. Onder begeleiding van twee politiemotoren is de ernstig gewonde fietsster met spoed naar het MCL gebracht. De VOA heeft onderzoek gedaan naar de exacte toedracht van de aanrijding.

De vrouw wilde vermoedelijk de weg oversteken en werd daarbij aangereden door een 33-jarige automobilist uit Leeuwarden.

Uit verklaringen van getuigen bleek dat de 33-jarige automobilist aan het racen was met een 22-jarige automobilist uit Leeuwarden. Beide bestuurders vertoonden gevaarlijk weggedrag. Waarschijnlijk zijn de twee op de Zwettestraat begonnen met racen.

Op de Snekertrekweg haalden beide mannen een auto in. De 33-jarige bestuurder raakte daarbij de fietsster. Gezien de hoge snelheid waarmee beide mannen hebben gereden, heeft de vrouw de auto’s waarschijnlijk nooit aan zien komen.

De 33-jarige Leeuwarder werd op de plaats van het ongeval aangehouden. Zijn 22-jarige stadsgenoot reed na de aanrijding door en werd later die avond in zijn woning in de wijk Nylan aangehouden. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Vanwege sporenonderzoek door Bureau Verkeersongevalsanalyse is de Snekertrekweg enkele uren afgesloten geweest. Aan diverse omstanders is slachtofferhulp aangeboden.

De politie komt graag in contact met getuigen die beide mannen hebben zien racen. De 33-jarige man reed in een zwarte Jaguar en de 22-jarige man in een grijze Kia Rio. Ook als u getuige bent geweest van de aanrijding komt de politie graag met u in contact.
U kunt uw informatie doorgeven via 0900 – 8844. Als u anoniem wenst te blijven kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

112Fryslan