Fietsster geschept door automobilist

WOLVEGA – Een fietsster is donderdag aan het einde van de middag gewond geraakt, toen ze op de kruising van de Bernardlaan met de Hoofdstraat West werd geschept door een automobilist.

De automobilist kwam vanuit de winkelstraat en heeft waarschijnlijk de fietsster over het hoofd gezien. Hierop was een botsing tussen de twee niet meer te voorkomen. De vrouw kwam met een flinke klap op de voorruit van de auto terecht en viel vervolgens op de grond. Hierbij heeft zij redelijk wat letsel opgelopen.

Een ambulance is vanuit Heerenveen ter plaatse gekomen om medische hulp te bieden. Na de nodige zorgen ter plaatse, is de vrouw met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Haar fiets is op een veilige plek gestald. Voor de flink beschadigde auto is een berger ter plaatse gekomen.

Agenten ter plaatse waren niet blij met de grote hoeveelheid mensen die op het ongeval af kwamen. Tientallen mensen stopten om bij het ongeval te kijken. Volgens één van de agenten gebeurde dit op zo’n manier, dat zij enigszins werden gehinderd in de hulpverlening. De politie roept mensen dan ook op om, zeker bij zulke ongevallen, afstand te houden of gewoon door te rijden in plaats van te gaan kijken.