STIENS – Op de kruising van de Wythusterwei met de Gysbert Japicxstrjitte vond donderdagochtend omstreeks negen uur een aanrijding plaats.

Een oudere automobilist in een Chevrolet Matiz schepte daar een fietsster waarbij deze ernstig letsel opliep. Volgens getuigen sloeg de auto vanuit de Gysbert Japicksstrjitte rechtsaf de Wythusterwei op. Op die weg kwam een fietsster net vanaf de stoep de weg op en werd geschept door de auto.

Twee ambulances kwamen ter plaatse en ook werd de hulp van het MMT uit Groningen ingeroepen. Nog voordat de heli er kon zijn besloot ambulancepersoneel om de vrouw naar het ziekenhuis te vervoeren. Dit omdat de traumaheli bezig was met een andere klus waardoor het te lang zou duren voordat zij ter plaatse konden komen.

Per ambulance is de vrouw met spoed naar het MCL gebracht. De ambulance werd in Leeuwarden begeleid door de politie. De vrouw is met hersenletsel in zorgwekkende toestand opgenomen in het ziekenhuis.

Politieagenten zorgden voor een afzetting op de kruising en leidden het verkeer om terwijl de VOA onderzoek deed naar de precieze toedracht.

112Fryslan