LEEUWARDEN – De hulpdiensten moesten donderdagmiddag uitrukken voor een ernstig ongeval op Groningerstraatweg.

Door nog onbekende oorzaak is een meisje aangereden door een automobiliste, die vanuit de stad kwam en richting Hardegaryp reed. Direct werd er groot alarm gegeven en kwamen er vier ambulances, twee brandweervoertuigen en vele politiewagens ter plaatse.

De fietster stak op de kruising met de Anne Vondelingweg de Groningerstraatweg over richting Bonkevaart. Een automobilist kwam uit de richting van het Vrijheidsplein en schepte het meisje. Personeel van meerdere ambulances heeft het meisje nog behandeld maar hulp mocht niet meer baten, ze overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

Getuigen gezocht
Om te weten wat er precies is gebeurd, is de politie op zoek naar de bestuurder of bestuurster van een lichtkleurige VW Caddy die voor de verkeerslichten stopte op de Groningerstraatweg in de richting van Tytsjerk. Hij of zij was in de buurt van de betrokken bestuurder die met het meisje in aanrijding kwam. Hij of zij is een belangrijke getuige en kan mogelijk meer informatie geven over de toedracht en wordt verzocht zich te melden bij de politie via 0900 – 8844.

Bureau Verkeersongevalsanalyse is nog bezig met het onderzoek ter plaatse. Het verkeer wordt zolang dit nodig is omgeleid. Gezien het feit dat het volop spitsuur is leidt dit tot vertraging. Het is nog niet bekend hoe lang dit nog duurt.

Rook uit busje
Tijdens het onderzoek naar het ongeval kwam er plotseling rook uit een busje weg. De brandweer die op de terugweg was stond nog voor de stoplichten te wachten en werd door de politie naar het busje gehaald. De rook bleek geen brand te zijn maar er lekte vloeistof, wat op de hete motor kwam.

[zideo]zideo=6c6f6d54&playzideo=6b3465576d567075[/zideo]

112Fryslan