LES OUGIERS – Zaterdagmorgen 27 september 2008, 11 uur, na een lange periode van voorbereiding staan de zeven brandweerlieden van Brandweer Leeuwarden aan de voet van de Alpe d’Huez.

De weeromstandigheden zijn perfect 20 graden en geen wind. De fietstocht van 13,8 km. Met een stijgingspercentage van soms 11,5 % gaat beginnen. De spanning onder de fietser’s heeft zijn hoogtepunt bereikt, tijd om het startschot te lossen.  

Joost de Geus fietste in een toptijd van 1 uur en 13 minuten naar de top van de berg. Martijn Brouwer, Karin Zomers en Jan Beuving zijn de trotse nummer twee, drie en vier.

De overige fietsers hebben het zwaar, maar de wil om boven te komen was sterk. Andre Kooistra met in zijn wiel Henk Hasenbos en Ronald Wouda hebben de fietsers vervolgens die de top bereikt. Bij de finish zijn de fietser onthaald door Johan Postma, Commandant van Brandweer Leeuwarden.

We zijn trots, iedereen heeft het gehaald en met geheven hoofd gaan we 15 oktober de cheque aan een vertegenwoordiger van de Nederlandse brandwonden Stichting overhandigen. Wilt u nog een bijdrage geven dan is deze tot 14 oktober meer dan welkom op giro 3161448 t.n.v. de Vuurzeep personeelsvereniging van Brandweer Leeuwarden.

112Fryslan

})