FRYSLÂN – Meerdere fietsers zijn zaterdag gewond geraakt bij diverse kleine ongevallen in de provincie.

Rond negen uur in de ochtend ging het mis in Surhuizum. Een meisje kwam met haar fiets ten val en kwam met haar arm bekneld te zitten tussen de spaken van haar moeders fiets. De brandweer werd hiervoor gealarmeerd om met spoed ter plaatse te gaan. De vader van het meisje was echter al ter plaatse gekomen en had het meisje kunnen bevrijden door de spaken kapot te knippen. De brandweer heeft de arm van het meisje gekoeld en haar een goodbear gegeven. Ze is voor alle zekerheid nog even lang de huisartsenpost in Drachten gegaan.

Rond elf uur gingen twee ambulances en de politie met spoed naar de Oeble-om-Wei in Warten. Twee fietser waren hier met elkaar in botsing gekomen en vervolgens ten val gekomen. Beide fietsers zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Rond twintig voor drie werden ambulance en politie naar het Langpaad in Goutum gestuurd. Een oudere man was hier met zijn driewieler een sloot ingereden. Een postbezorgster en andere omstanders twijfelden geen moment en haalden de man uit het water. Op een nabij gelegen bankje werd de man opgevangen in afwachting van de ambulance. Van de politie kreeg de man een isolatiedeken. Hij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Net voor drie uur moesten politie en ambulance met spoed naar de Canterlandseweg in Gytsjerk. In het dorp was een fietser in botsing gekomen met een auto. De fietser is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto’s 1 en 2 © Geurt P. Maassen van den Brink | Surhuizum