LEEUWARDEN – Een automobilist, die vermoedelijk onwel werd, heeft zaterdagmiddag op de Schrans meerdere fietsers en mogelijk voetgangers aangereden.

Een oudere man verliet een parkeervak ter hoogte van Shoeby Fashion en raakte vervolgens een fietser die over de motorkap vloog. Vervolgens werden er nog twee fietsers of voetgangers aangereden. Enkele andere fietsers konden de auto nog net op tijd ontwijken. Een van de aangereden fietsers stond in eerste instantie weer op om hulp te verlenen aan een andere fietser. Hij zakte echter in elkaar.

Drie ambulances en meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse. Omdat er sprake was van mogelijk ernstig letsel werd ook de traumahelikopter opgeroepen. Deze werd onderweg al snel gecanceld, omdat er geen hulp van een trauma-arts nodig was.  Drie personen zijn per ambulance naar het nabijgelegen MCL gebracht.

Een elektrische fiets raakte bij het ongeval zwaar beschadigd , ook de auto raakte beschadigd. Rechercheurs van de politie hebben hun collega’s geholpen met het opnemen van getuigen verklaringen en onderzoek naar de toedracht.