LEEUWARDEN / FRANKRIJK – Vandaag is het team van brandweer Leeuwarden aangekomen in Frankrijk voor de actie `Fietsen tegen Littekens`.

Donderdagmorgen 25 september 8:00 uur is het eindelijk zo ver, na een lange periode van voorbereiding vertrekt het eerste voertuig richting de Alpe d’Huez. Brandweer Fryslân heeft een haakarmvoertuig beschikbaar gesteld aan de actie ‘ Brandweer Leeuwarden fietst tegen littekens’. Marten Stol en Lieuwe Hiemstra brengen met dit voertuig de fietsen van de zeven brandweerlieden naar de voet van de berg. Zaterdag 27 september gaan de fietsers van start om hun prestatie te leveren waarbij we hun natuurlijk alle succes toe wensen.

In Frankrijk gaan de heren en dames van brandweer Leeuwarden de Alpe d´Huez beklimmen met de fiets om geld in te zamelen voor de Brandwonden Stichting. Ook onze fotograaf gaat mee om elke dag verslag te doen van de actie, zowel in woord als in beeld.

Hier op 112fryslan.nl zult u als 1e de verslagen vinden van de voortgang van de beklimming. Er zal zowel foto als video materiaal geplaatst worden. Dus hou 26 t/m 28 september onze site in de gaten want updates zullen als 1e op 112fryslan.nl verschijnen.

Op de site van Brandweer Leeuwarden vind u ook nog leuke weetjes over de Fietstocht.

Zie ook dit artikel:  BRANDWEER LEEUWARDEN FIETST TEGEN LITTEKENS

Meer informatie over de Alpe d’Huez klik hier. 

112Fryslan