LEEUWARDEN – Dinsdagmiddag werden 2 ambulances naar de Spanjaardslaan nabij de apotheek gestuurd.

Hier was een fietser geschept door een auto. De klap kwam zo hard aan dat er 2 ambulances nodig waren om de man te behandelen.

Na behandeling van de aangereden fietser werd de bestuurster van de auto nog door ambulancepersoneel behandeld omdat zij nogal geschrokken was.De ongevalsanalyse kwam ter plaatse om de toedracht van het ongeval te onderzoeken.

De autoruit raakte zwaar beschadigd door het ongeval.De politie heeft dinsdagmiddag op de Spanjaardslaan een aanrijding afgehandeld, waarbij een 74-jarige fietser uit Leeuwarden ernstig gewond raakte. De Leeuwarder kwam vanuit de Steijnstraat en stak de Spanjaardslaan over. Hij zag hierbij vermoedelijk een 32-jarige automobiliste uit Stiens over het hoofd. De vrouw kon de man, ondanks hard remmen, niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer werd ernstig gewond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad. Later die avond werd de Leeuwarder overgebracht naar het UMCG in Groningen. Bureau ongevalsanalyse van de Friese politie heeft een onderzoek ingesteld.

112Fryslan

})