RYPTSJERK – Maandagochtend rond 7:20 is een jonge fietser(13) zwaargewond geraakt na een aanrijding met een auto op de Westerdijk – N361.

De scholier stak op zijn fiets vanaf het fietspad de Westerdijk over naar de Breedijk. Een automobilist komende uit de richting van Giekerk kon de jongen niet meer ontwijken en schepte hem. De jongen kwam op het voorraam van de auto en zijn fiets werd gelanceerd.

Drie ambulances kwamen ter plaatse evenals de brandweer voor hulp aan het slachtoffer. Ook de traumaheli uit Groningen kwam ter plaatse en landde in een naastgelegen weiland. Na enige tijd werd het slachtoffer naar de traumaheli gedragen, hij is met ernstige verwondingen naar het UMCG gevlogen. De bestuurder van de auto werd met lichte verwondingen per ambulance naar het MCL gebracht.

De weg werd tussen de E10 en de Breedijk volledig afgesloten. Verkeer uit de richting E10 moest omrijden richting Hurdegarijp, verkeer uit de richting van Giekerk werd door Ryptsjerk heen gestuurd.

Update: Fietser overleden na aanrijding.

RYPTSJERK – De 13-jarige fietser uit Ryptsjerk, die maandagochtend ernstig gewond raakte bij een verkeersongeval op de Westerdijk in zijn woonplaats, is in het UMCG in Groningen aan zijn verwondingen overleden. De jongen stak maandagochtend de weg over en zag daarbij vermoedelijk een auto over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De fietser raakte ernstig gewond en werd per traumahelikopter overgevlogen naar het UMCG in Groningen. Daar overleed de 13-jarige jongen aan de gevolgen van de aanrijding. Bureau Slachtofferhulp is ingeschakeld om aan diverse ooggetuigen hulp te verlenen.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

Video: [url=http://leeuwarden.dichtbij.nl]Kappers Media[/url]
[zideo]playzideo=6c4965546d316878[/zideo]

112Fryslan