Fietser omgekomen na aanrijding met auto

JIRNSUM – Op de Butlanswei werd zaterdagavond omstreeks kwart voor acht een fietser geschept door een auto.

De fietser belandde daarbij in de sloot en was op slag dood. Het brandweerkorps van Grou en de brandweerduikers van Heerenveen en Leeuwarden evenals ambulances en politie rukten uit maar hulp mocht niet meer baten. De eveneens gealarmeerde traumaheli met daarin het MMT kon daarop terugkeren.

De brandweer heeft het lichaam van de oudere man uit de sloot gehaald. De VOA heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Vermoedelijk heeft de veel te hoge snelheid van de betrokken auto bijgedragen aan het ongeval.

Politiebericht:
Een 73-jarige fietser uit Ter Soal is zaterdagavond op de Butlanswei overleden na een aanrijding. De man reed op zijn fiets over de Butlanswei. Daar werd hij aangereden door een 28-jarige automobilist uit Sneek. In eerste instantie konden de hulpverleners het slachtoffer niet vinden. Na een zoektocht werd de man gevonden in een sloot. Het slachtoffer bleek inmiddels te zijn overleden aan zijn verwondingen. De 28-jarige automobilist uit Sneek verklaarde tegenover de agenten dat hij de fietser nooit had gezien. De bestuurder werd door de agenten aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Hier werd hij voor nader onderzoek ingesloten. Zijn auto werd in beslag genomen. Bureau Verkeersongevalsanalyse heeft ter plaatse onderzoek verricht.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan