Voorpagina > Jongen overleden bij ernstig ongeval
Ambulance Heerenveen E.O. Hoofd Nieuws Politie

Jongen overleden bij ernstig ongeval

Jongen overleden bij ernstig ongeval

HEERENVEEN – Op woensdag 21 maart omstreeks half twaalf in de ochtend vond er een ongeval op de Leeuwarderstraatweg plaats, waarbij een 13-jarige jongen uit Aldeboarn ernstig gewond raakte.

Het slachtoffer botste tegen de aanhanger van een 54-jarige automobilist uit Oranjewoud. De bestuurder wilde linksaf de Windas inslaan, waarbij hij een fietspad moest oversteken en daardoor tegen de jongen klapte. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist is op het politiebureau gehoord over het ongeval.

Voordat de bestuurder de Windas insloeg, heeft hij een fietser voorrang op de Leeuwarderstraatweg verleend. De fietser kwam vanuit Akkrum aanrijden en fietste in de richting van Heerenveen. De politie wil in contact komen met deze fietser.

Omdat er op het moment van het ongeluk diverse werkzaamheden gaande waren, is de politie op zoek naar andere getuigen van dit incident. Heeft u iets gezien of was u getuige in deze zaak? Dan kunt u contact opnemen met de politie in Heerenveen onder nummer 0900-8844.

Update zondag 25 maart: de 13-jarige jongen is zaterdag aan zijn verwondingen overleden

Foto’s: Grootheerenveen.nl en politie Zuid-Oost Friesland.

Over de fotograaf

Saskia Boree