LEEUWARDEN – Bij de fietsersoversteekplaats op de Stationsweg heeft woensdagavond wederom een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto.

De hulpdiensten werden omstreeks half elf gealarmeerd en gingen met spoed ter plaatse. Op de inmiddels welbekende oversteek waren een auto en een fietser met elkaar in botsing gekomen. De fietser liep hierbij een flinke hoofdwond op en moest daarvoor worden behandeld in het ziekenhuis. Het slachtoffer is daar per ambulance naar toegebracht.

De fietsersoversteekplaats is onlangs door de gemeente aangepast vanwege de vele aanrijdingen. De zicht belemmerende bloembakken zijn verplaatst en er werden extra waarschuwingsborden geplaatst. De fietsoversteek zal later nog verder worden aangepast. Juist deze avond werd er in de gemeenteraad gepraat over de vele ongevallen op de oversteek.

De bestuurder van de auto werd ter plekke door de politie aangehouden, nadat er een blaastest was afgenomen. De bestuurder zal op het bureau een nieuwe blaastest moeten ondergaan.

 

R. Kiestra