RYPTSJERK – Op de Westerdijk – N361 is vrijdagochtend een fietser gewond geraakt, nadat hij geschept werd door een auto.

Ter hoogte van de Breedijk, op de oversteekplaats op de provinciale 80 kilometer weg, werd de fietser geschept door een auto. Ambulance en politie kwamen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen aan het slachtoffer. Voorbijgangers hebben het verkeer geregeld, terwijl politie en ambulancepersoneel zich konden bezighouden met het slachtoffer.

Het slachtoffer is op een speciale wervelplank gelegd en vervolgens met spoed per ambulance naar het MCL ziekenhuis gebracht.

Een aanrijdingsselecteur heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld en het ongeval vastgelegd op foto met zijn mobiele telefoon. De auto is later door een berger opgehaald. De weg kon al snel weer worden vrijgegeven.

De kruising met de oversteekplaats is een beruchte kruising, in het verleden zijn er vaker fietsers betrokken geweest bij een aanrijding. Om de oversteek veiliger te maken voor fietsers is er al eens een middenstuk aangelegd.