LEEUWARDEN – Een man op een elektrische fiets is zondagavond ernstig gewond geraakt, nadat hij in een fietstunnel ten val kwam. Het ongeval gebeurde rond tien voor zeven.

De man fietste op zijn elektrische fiets door de Hottingatunnel onder de Anne Vondelingweg toen het misging. Volgens een omstander kwam de man mogelijk door een blikje ten val en kwam daarbij zeer ongelukkig terecht. Een maaltijdbezorger die het zag gebeuren schakelde de hulpdiensten in en haalde hulp bij buurtbewoners in Camminghaburen. De bezorger is door buurtbewoners opgevangen, terwijl andere buurtbewoners hulp gingen verlenen aan de fietser.

Meerdere politie-eenheden en twee ambulances kwamen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen aan de fietser. Vanwege de ernst van de verwondingen kwamen ook de officier van dienst geneeskundig (OVD-G) en de traumahelikopter uit Eelde ter plaatse. De helikopter landde op een nabijgelegen veldje in het parkje.

Hulpverleners hebben het slachtoffer ter plaatse gereanimeerd. De man is met spoed per ambulance naar het UMCG vervoerd, de arts is met de ambulance meegereden.

De fietstunnel die het Kalverdijkje verbindt met de wijk Camminghaburen werd afgesloten. De forensische opsporing verkeer heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

})