BUITENPOST – Op de Parallelweg is zaterdagmiddag een persoon op een fiets ernstig gewond geraakt na een aanrijding met een motor.

De persoon op de fiets en de motorrijder reden beiden in de richting van Buitenpost over de Parallelweg tussen de bebouwde kom van Buitenpost en het viaduct van de N355. Op een gegeven moment wilde de fietser links afslaan om het fietspad op te gaan. De motorrijder was op dat moment al bezig met inhalen en merkte dit te laat op. Een botsing was het gevolg en de persoon op de fiets raakte hierbij ernstig gewond.

De hulpdiensten werden gewaarschuwd en waren snel ter plaatse om hulp te verlenen. Naast een tweetal ambulances en verschillende politie-eenheden, was ook de traumahelikopter ter plaatse.

De persoon op de fiets werd door hulpverleners behandeld en vervolgens met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De motorrijder kwam zover bekend met de schrik vrij.

De verkeersongevallenanalyse van de politie is ter plaatse gekomen en heeft onderzoek gedaan naar de toedracht. Ten tijde van het ongeval was de Parallelweg geheel afgesloten voor al het verkeer.

Ate Atema