LEEUWARDEN – Vrijdagavond rond 19:00 vond er op de Archipelweg een ernstige aanrijding plaats tussen een fietser en een auto.

Een, volgens getuigen oude man, stak met zijn fiets vanaf de Robert Kochstraat de Archipelweg over. Een auto komende vanuit de richting Groningerstraatweg kon ondanks remmen de man niet meer ontwijken. Vanwege de thuiswedstrijd van SC Cambuur was de politie met meerdere voertuigen snel ter plaatse. Niet veel later kwam ook de ambulance met spoed ter plaatse.

Het slachtoffer was midden op de weg terecht gekomen. Vanwege de ernst van de situatie werd direct om een tweede ambulance gevraagd. De komst van de tweede ambulance werd echter niet afgewacht, het slachtoffer werd vrij snel naar het ziekenhuis vervoerd. Hij raakte zwaargewond bij het ongeval.

De bestuurder van de personenauto is aangehouden. De Verkeers Ongevallen Analyse van de politie kwam ter plaatse om een onderzoek in te stellen naar de toedracht van het ongeval.

De Archipelweg werd vanwege het ongeval in beide richting afgesloten vanaf de rotonde Coopmansstraat tot aan de Groningerstraatweg. In verband met de thuiswedstrijd van SC Cambuur was het extra druk in de omgeving met verkeer. Indien iemand deze aanrijding heeft zien gebeuren of meer kan vertellen over de toedracht van deze aanrijding wordt dringend verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie Leeuwarden op het telefoonnummer 0900-8844 onder vermelding van het zaaknummer.

Zaaknummer 2016273910

Update 29-09: de politie meldt dat de fietser, een 74-jarige man, aan zijn verwondingen is overleden.