Fietser beland onder auto in dichte mist

TERSOAL – Een fietser die op de Butlanswei onder een auto terecht kwam moest zondagochtend vroeg door de brandweer bevrijd worden.

Rond 5:15 werden brandweer Grou en een ambulance gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Bourren in Tersoal, het bleek echter te gaan om de Butlanswei. Circa vijf minuten na de eerste melding werd de hulpverleningswagen(HV) van brandweer Leeuwarden ter assistentie gealarmeerd. Tevens kwam er een tweede ambulance ter plaatse.

Een automobilist reed in dichte mist over de Butlanswei toen er plotseling een fietser op de weg bleek te liggen. De automobilist kon niet meer op tijd stoppen en de fietser belandde onder de auto.

De bestuurder schakelde direct via 112 de hulpdiensten in. Hij wist niet exact waar hij op dat moment was en vroeg daarom aan het slachtoffer de locatie. Deze locatie bleek niet te kloppen, waardoor de hulpdiensten naar het verkeerde adres werden gestuurd.

Een fotograaf van de website Hvnieuws attendeerde de brandweer, komend over Butlanswei vanuit Grou, met lichtsignalen dat men rechtdoor moest en niet de Wiersterwei op moest. Hierdoor kwamen de hulpdiensten op de juiste locatie.

De jongen kon door middel van mankracht bevrijd worden. Na behandeling door personeel van twee ambulances werd hij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De VOA heeft een onderzoek ingesteld.

Foto´s en bron: [url=http://www.hvnieuws.nl/]Alex Zwart[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan