RYPSTJERK – Mogelijk door niet goed werkende verkeerslichten werd maandagmiddag een fietser aangereden op de kruising bij de E10.

Een man op de fiets stak vanuit Rypstjerk de Rijksstraatweg N355 over en werd geraakt door een lesauto die over Rijksstraatweg uit de richting van Leeuwarden kwam. Een ambulance die met patiënt onderweg was vanuit Leeuwarden richting Dokkum verleende eerste hulp. Een tweede ambulance kwam ter plaatse voor assistentie.

Wegens de ernst van de verwondingen was het personeel van de ambulance die eerste hulp verleende langer nodig. Tevens kwam het mobiel medisch team ter plaatse die met de traumaheli landde op het parkeerterrein naast het restaurant E10.

De verkeersongevallen analyse kwam ter plaatse en stelde een onderzoek in. Tijdens het onderzoek bleek dat het verkeerslicht voor fietsers niet goed te functioneren, het bleef een aantal keren zo kort op groen staan dat een agent op de fiets van het slachtoffer maar tot het midden kwam. Hierop werd de wegbeheerder gewaarschuwd die even later ter plaatse kwam.

Video: Anton Kappers

[zideo]playzideo=6c4969556d6c6c76[/zideo}

112Fryslan