LANGEZWAAG – Tijdens nieuwjaarsnacht brak er net voor zes uur brand uit in een woning aan de Lytse Wyngaerden.

De meldkamer maakte bij de eerste melding al direct middelbrand, waarop er twee tankautospuiten en een waterbak met spoed ter plaatse gingen. Bij aankomst van de brandweer stond de woning al in lichterlaaie.

De bewoner kon tijdig de woning verlaten, maar raakte wel gewond, hij is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Enige tijd werd nog gezocht naar een vrouw die oud & nieuw vierde in de woning. Zij bleek in paniek de woning te hebben verlaten en werd later ongedeerd aangetroffen. In een caravan achterop het terrein sliep nog een man, hij is door de hulpdiensten wakker gemaakt. De man is door ambulancepersoneel behandeld vanwege rookinhalatie, maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig.

De brandweerkorpsen van Tjalleberd, Gorredijk en Heerenveen kwamen ter plaatse om de vlammenzee te bestrijden. De brand was zo fel, dat de brandweer niet kon voorkomen dat de woning volledig verwoest werd door de vlammen. Een aantal dieren die in de woning waren, konden niet meer uit de woning worden gehaald. Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoner te ondersteunen met de afhandeling van de schade.

Foto’s GrootHeerenveen.nl