OLDEOUWER – Vrijdag aan het eind van de ochtend brak er een felle verwoestende brand uit in een chalet op de camping aan de Meerweg.

Omdat er meerdere chalets in brand zouden staan, vanwege de harde wind en waterwinning, werd er al snel opgeschaald naar middel brand en vervolgens grote brand. De brandweer uit Echten kwam met een tweede tankautospuit ter plaatse om brandweer Heerenveen te assisteren bij de brandbestrijding. Ze hebben hun tankautospuit opgezet voor waterwinning en zijn in een nabijgelegen natuurgebied op verkenning gegaan voor meer waterwinning. Het grootwatertransport en derde tankautospuit uit Joure kwamen ter plaatse, maar bleken niet nodig te zijn.

Brandweer Heerenveen kon het vuur onder controle krijgen met hun tankautospuit en waterbak. Brandweer Echten heeft hun 2000 liter water overgepompt naar de waterbak voor de nablussing en vervolgens konden zij retour kazerne. De chalet is door de brand verwoest, een tweede chalet liep flinke schade op door de brand. Er zijn geen mensen of dieren gewond geraakt bij de brand.

Foto’s: Facebook Brandweer Echten

Redactie