LEEUWARDEN – Een felle brand heeft zondagavond een caravan op camping Taniaburg aan de Vierhuisterweg volledig in de as gelegd.

Rond kwart over tien werd de eerste bluswagen gepiept voor een caravanbrand op de Taniaburg in de wijk Camminghaburen. Al snel bleek het te gaan om camping Taniaburg aan de Vierhuisterweg bij de wijk Bilgaard. Er werd opgeschaald naar middelbrand, zodat ook de brandweer vrijwilligers van Post Noord werden gealarmeerd.

Bij aankomst van de brandweer was de caravan al niet meer te redden, deze stond volledig in brand. Door de tweede tankautospuit aan de eerste te koppelen, was er snel voldoende bluswater beschikbaar om de brand te bestrijden. Door snel ingrijpen van de brandweer kon worden voorkomen dat de brand oversloeg naar een naburige caravan. De brandende caravan is door de brand volledig verwoest.

In eerste instantie was het niet duidelijk of er nog iemand in de caravan zat, daarom kwam ook een ambulance ter plaatse en was de traumahelikopter aanvliegend. De politie die als eerste ter plaatse was kon al snel duidelijk krijgen dat er niemand meer in de caravan zat en dat er niemand gewond was. De ambulance kon daarom onverrichter zake naar de post.