LEEUWARDEN – Zondagavond rond half zeven heeft er een korte maar felle brand gewoed in het leegstaande garagecomplex aan de Sem Dresdenstraat.

De brandweer kwam met twee tankautospuiten en een hoogwerker ter plaatse. Vanwege de omvang van de brand, het tankstation ernaast en de grootte van het complex werd er opgeschaald naar ‘middel-brand’. Uit voorzorg kwam ook een ambulance ter plaatse. Er bleek echter niemand in het pand aanwezig te zijn, toen de brand uitbrak. Door de brand ontstond veel rook dat naar naastgelegen portiekwoningen trok.

Vanwege de inzet van de brandweer werden de Sem Dresdenstraat en de Johan Wagenaarstraat afgesloten. De brandweer had de brand al snel onder controle, maar is nog lang bezig geweest met nablussen en het ventileren van het pand. Rond acht uur in de avond, anderhalf uur na de melding, was de brandweer nog aanwezig met een tankautospuit en een hoogwerker. Voor zover bekend zijn er geen woningen ontruimd.

De sloop van het gebouw, waarin de werkplaats van een autogarage was gevestigd, is deze week net begonnen. Al vaker waren er kleine brandjes in het gebouw. Het pand wordt binnen enkele dagen grotendeels platgegooid om plaats te maken voor appartementen.