DRACHTEN – Een grote uitslaande brand heeft in de nacht van woensdag op donderdag een schuur aan de Oprijlaan in de as gelegd.

De schuur stond op het terrein van het Fries Congrescentrum. De brand werd iets na drie uur ontdekt door de hond van een omwonende. De hond sloeg alarm, waarna de bewoonster gewekt werd en 112 belde. De brandweer schaalde op naar grote brand, waardoor meerde brandweerkorpsen ter plaatse kwamen. Bij aankomst van het eerste brandweervoertuig stond de schuur al in lichterlaaie. In de schuur stonden een shovel en een tractor, ook lag er stro en plastic opgeslagen.

De brandweer hield de naastgelegen paardenstal nat, om overslag van het vuur te voorkomen. Na ongeveer een half uur blussen, werd omstreeks kwart voor vier het sein brandmeester gegeven. Het nablussen van de schuur heeft nog een flinke tijd in beslag genomen. Vanwege de grote rookontwikkeling werd er vanuit de meldkamer een NL-Alert verstuurd. Omwonenden werden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. De oorzaak van de brand is tot dusver onbekend.

Foto’s en video: 112drachten.nl

 

 

 

Redactie