WORKUM – Een brand in een woning aan de Burd werd vrijdagavond opgeschaald naar het sein middelbrand, omdat er mogelijk personen in de woning waren.

De Workumer brandweer werd rond kwart voor zes gealarmeerd voor een woningbrand. Aanrijdend kregen ze van de meldkamer door dat het om een uitslaande brand ging en dat er mogelijk personen in de woning waren. Tijdens het aanrijden werd daarom al opgeschaald naar het sein middelbrand, waarop naast de hoogwerker uit Bolsward, ook een tweede tankautospuit uit Parrega werd gealarmeerd.

Ter plaatse was er forse rookontwikkeling zichtbaar in de woning, maar geen vlammen. Als er zuurstof van buiten bij de brand zou komen, kon dit resulteren in ontbranding van de rook met een vuurbal tot gevolg. Er werd daarom op afstand geblust met blusschuim en gekoeld met water. Toen het eenmaal veilig was om naar binnen te gaan, hebben brandweerlieden de woning doorzocht op slachtoffers. De bewoners bleken eerder op de middag te zijn vertrokken.

De woning is geventileerd, maar is onbewoonbaar geworden door de brand. Stichting Salvage is opgeroepen om de bewoners te ondersteunen met de afhandeling van de schade en het vinden van tijdelijke woonruimte.

Foto’s Brandweer Workum

Redactie