LEEUWARDEN – Maandagnacht waarbij een 22-jarige jongen om het leven kwam door een brand in een studentenwoning, is ontstaan door een pannetje met olie.

Burgemeester Ferd Crone en George Kunz van brandweer Fryslân, hielden maandag om 17:00 uur een persconferentie over de fatale brand. Hierin werden een aantal feiten bekend gemaakt.

De brand is ontstaan door een pannetje met olie op het vuur in de keuken van de woning. De woning was volgens het bestemmingsplan geen studentenwoning, maar een gewone woning. Pas als er vijf of meer studenten in een pand wonen, geldt dat het een studentenpand is waar extra eisen voor zijn.

De melding kwam direct al binnen als een uitslaande brand, waarbij drie personen vermist werden. De brandweer zette daarom ook direct in op de redding. In de brandende woonkamer werd al vrij snel het slachtoffer gevonden. De jongen werd door de brandweer uit het huis gehaald, waarna reanimatie is gestart. Per ambulance is het slachtoffer tevergeefs naar het ziekenhuis overgebracht.

Er waren ook twee andere studenten in de woning, deze werden door rookmelders gewaarschuwd. Een van de drie kon via een dakraam ontkomen.

In het pand waar drie mensen ingeschreven stonden, waren rook- en koolmonoxidemelders aanwezig. De brandweer en de burgemeester gaven aan dat het pand aan alle eisen voldeed op gebied van brandveiligheid.

Bekijk ook ons eerste verslag van de brand: https://www.112fryslan.nl/92297/zwaar-gewonde-bij-uitslaande-brand/

 

 

 

Redactie