Zware mishandeling Workum
Fryslân, 06-04-2010 • De politie heeft twee inwoners van Koudum van 17 en 18 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van zware mishandeling.

In de nacht van zaterdag 3 april op zondag 4 april werd bij de politie een melding ontvangen dat er een vrouw in Koudum in elkaar was geslagen. Ze had daarbij ernstig letsel aan haar hoofd opgelopen.

Door agenten werd een onderzoek ingesteld waaruit bleek dat het slachtoffer, een 19-jarige vrouw uit Workum, samen met vrienden uit was geweest in Hindelopen. Rond 04.30 uur was zij samen met een vriend naar huis gefietst. Op de Lange Leane passeerden zij een groepje jongens, die bij de spoorwegovergang baldadig waren en aan de slagbomen hingen.

Het slachtoffer fietste, samen met haar kennis, een 18-jarige inwoner uit Workum, door over het fietspad maar even later werden ze ingehaald door het groepje jongens. Zij fietsten op de rijbaan van de N359 die parallel loopt met het fietspad.

Toen haar kennis aan het einde van het fietspad ook de rijbaan opreed, kwam hij in botsing met een van de jongens uit het groepje. In de ruzie die hierdoor ontstond probeerde de Workumse beide partijen uit elkaar te halen.

Terwijl ze hier mee bezig was werd zij door de twee jongens meerdere malen tegen haar gezicht geslagen. De 18-jarige sloeg haar zo hard dat hij zijn hand brak. Naast letsel aan haar gezicht raakte het slachtoffer drie tanden kwijt.

De verdachten zijn aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

112Fryslan