DE TRIEMEN – De politie en Explosieven Opruimingsdienst zijn ook zondagavond nog steeds bezig met het onderzoek in een woning aan de Migchelbrinkwei. Een 50-jarige man raakte in die woning zondagochtend rond elf uur zwaargewond aan zijn arm, nadat er vermoedelijk een explosie was ontstaan door een explosieve stof.

De hulpdiensten kwamen in groten getale ter plaatse. Het slachtoffer is na behandeling op locatie, door een tweetal ambulanceverpleegkundigen en de arts van het Mobiel Medisch Team, met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De Explosieven Opruimingsdienst kwam zondagmiddag ter plaatse. Ook de Technische Recherche van de politie was aanwezig. Beide zijn een groot onderzoek gestart naar mogelijke explosieve stoffen in de woning. Deze werden later in de middag aangetroffen. Om wat voor stof het gaat, is nog niet bekend.

De politie kon aan het begin van de zondagavond melden dat het onderzoek nog niet is afgerond. De aangetroffen explosieve stof wordt door de Explosieven Opruimingsdienst afgevoerd en zal ergens anders onschadelijk worden gemaakt. De woning kan nog niet worden vrijgegeven.