SINT ANNAPAROCHIE – Omstreeks half 3 vannacht werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan de Jakkele Weidemastraat.

Enkele minuten nadat de brandweer ter plaatse was werd er opgeschaald naar “middelbrand”. Hierop kwamen de korpsen van Stiens en Menaldum assistentie verlenen, evenals de hoogwerker van Harlingen.

Door nog onbekende oorzaak ontstond de brand, mogelijk voorafgaand door een explosie aan de voorzijde van de woning. Daarbij brak er brand uit in de hal van de woning. De bewoonster was tijdens de explosie/brand boven in haar slaapkamer. Door de gearriveerde agenten werd ze met behulp van een ladder van de buurman uit haar benarde positie gehaald.

De woning werd door de explosie geheel vernield. Kozijnen raakten door de explosie uit hun positie gerukt en muren raakten zwaar beschadigd. Ook de naast gelegen woning liep door de explosie ernstige schade op. De bewoners van die woning waren niet thuis.

De vrouw werd met ademhalingsproblemen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de explosie/brand.

Enkele weken geleden stond het tuinhuisje achter de woning ook al in de brand. Meer informatie hierover kunt u hier vinden: [url=https://www.112fryslan.nl/?module=news&action=show&newsid=5274]Schuur achter woning in brand[/url]

Update 14:00 – De politie heeft zojuist bekend gemaakt dat er een verdachte aangehouden is.

112Fryslan