LEEUWARDEN – Een uitslaande brand heeft vannacht een appartement van een opvanghuis aan de Huizumerlaan verwoest.

De brandweer kreeg de melding om 02:53 en rukte uit met twee tankautospuiten en een hoogwerker. Bij aankomst bleek een appartement van de jongerenopvang van de stichting Zienn volledig in brand te staan. Ook stond het hele gebouw vol rook.

De brandweer schaalde op naar “grote brand, grip 1” waarop het korps van Marssum ter assistentie kwam. De brandweerkorpsen van Sneek en Drachten leverden beiden een verbindings commandowagen/haakarmbak. Ook kwamen er drie ambulances ter plaatse.

Drie personen van de in totaal 21 aanwezigen in het pand moesten met rookinhalatieklachten vervoerd worden naar het MCL. Een vierde persoon die uit het pand sprong is met lichte verwondingen aan zijn hoofd eveneens naar het MCL vervoerd. De overige 17 personen werden geëvacueerd en opgevangen in het nabijgelegen bejaardenhuis Abbingahiem.

Met schuim was het vuur snel onder controle. Bewoners van het naastgelegen studentenpand konden daarna ook weer terugkeren naar hun woningen. Het jongerenopvang complex is voorlopig onbewoonbaar.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan