Ernstig ongeval op Rijksweg – N355 bij Burum

BURUM – Op de kruising Rijksweg – N355 met de Kloosterweg heeft vrijdag aan het eind van de ochtend een ernstig ongeval plaatsgevonden. Bij het ongeval waren twee auto’s door een voorrangsfout met elkaar in botsing gekomen.

Een Seat Leon met aanhanger wilde vanuit Burum de Rijksweg oprijden. Op het moment van oprijden zag de bestuurder een Volkswagen Polo, met daarin twee inzittenden over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de twee inzittenden van de Polo gewond raakten.

De hulpdiensten werden direct opgeroepen en waren snel ter plaatse om hulp te verlenen. Naast een tweetal ambulances en de politie, kwam ook de brandweer van Grijpskerk en een traumahelikopter ter plaatse. De hulpdiensten hebben beide inzittenden uit het voertuig bevrijd. Vervolgens zijn beide slachtoffers per ambulance naar het UMCG overgebracht. De bestuurder van de Seat Leon kwam bij de aanrijding met de schrik vrij.

De verkeersongevallenanalyse heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding. De beide voertuigen werden door een bergingsbedrijf afgesleept. De aanhanger werd door de betrokkenen zelf op een veilige plek neergezet. Ten tijde van het ongeval was één rijstrook van de doorgaande weg afgesloten.

 

Ate Atema