BRITSWERT – Zondagavond om 19:00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een aanrijding met beknelling op de Froonackerdyk.

Op de kruising met de Kleasterdyk was een auto bij een inhaalactie van de weg geraakt en op een dam in een sloot gebotst. Hierbij raakten drie personen gewond. Voor twee inzittenden kwam alle hulp te laat, zij bezweken ter plekke aan hun verwondingen.

Het brandweerkorps van Mantgum, ambulances uit Sneek, Leeuwarden, Koudum en Harlingen, en het MMT uit Groningen kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen. Twee personen zijn per ambulance en onder begeleiding van politiemotoren naar het UMCG in Groningen vervoerd. Een derde persoon is naar het ziekenhuis in Leeuwarden vervoerd.

Voor de zekerheid is de sloot doorzocht door brandweermensen in waadpak op de aanwezigheid van eventueel meerdere slachtoffers, hierbij werd niks gevonden.

Na onderzoek door de verkeersongevallenanalyse heeft berger Sypersma uit Oosterwierum het wrak van de VW Golf geborgen. De Froonackerdyk was tijdens de hulpverleningsactie tussen Wieuwert en Jet afgesloten. Verkeer werd omgeleid door de politie.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5lLWcJnKcoI[/youtube]

112Fryslan