GROU – Op de A32 tussen Grou en Leeuwarden heeft zich donderdagmorgen net na negen uur een ernstig ongeval voorgedaan tussen twee vrachtwagens en twee personenauto’s.

Vlak voor de afslag Reduzum-Sneek botsten de voertuigen op elkaar. Vermoedelijk is een van de vrachtauto’s ingereden op een file. Direct werd er een grote hulpverleningsactie op touw gezet door de Meldkamer Noord-Nederland (MKNN). Naast de brandweerkorpsen van Grou, Akkrum en Leeuwarden kwamen er vijf ambulances ter plaatse.

Eén van de slachtoffers had dermate ernstige verwondingen, dat deze zo spoedig mogelijk per ambulance is overgebracht naar het MCL. Twee andere personen zijn met verschillende verwondingen ook overgebracht naar het ziekenhuis.

De A32 tussen Grou en afslag Reduzum zal tot en met 12.00 uur afgesloten zijn in verband met onderzoek en bergingswerkzaamheden.

Update 12:33: Volgens de persvoorlichting van de politie is een 41-jarige vrouw uit Lippenhuizen, als gevolg van dit ongeval, in het ziekenhuis overleden.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8K7Z4FqUmjU[/youtube]

112Fryslan