HALLUM – Zondagmiddag worden er meerdere hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval met een beknelling op de Ljouwerterdyk.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Rond 14.40 werd de eerste ambulance gealarmeerd voor een spoedrit op de Griene dyk te Hallum, al snel werd de Officier Van Dienst Geneeskundig gealarmeerd samen met de lifeliner 4 uit Groningen. Na enkele minuten daarna werd de brandweer van Hallum gealarmeerd voor assistentie. Ook een tweede ambulance kwam ter plaatse.

Een donker blauwe auto komende uit de richting van Holwerd raakte door nog onbekende reden, een auto vanuit tegenover gestelde richting. Hierdoor raakte de auto komende vanaf Holwerd van de weg en kwam de bestuurder bekneld te zitten. De bestuurder werd door de brandweer van Hallum bevrijd. Ook een bestuurder van de andere auto werd door het ambulance personeel uit het voertuig gehaald en met een ambulance naar het MCL gebracht, net als de bestuurder van de blauwe auto, deze werd onder begeleiding van de MMT arts naar het MCL gebracht. Van de bestuurder van deze auto wordt bloed afgenomen omdat er mogelijk onder invloed van alcohol werd gereden.

112Fryslan