LEEUWARDEN – Bij een ernstig ongeval op de Poptawei is donderdagavond een man gewond geraakt. Ook werd er in de omgeving van het ongeval gezocht naar een mogelijk tweede slachtoffer.

Op de weg tussen Leeuwarden en Marssum, net na de wijk Westeinde, botste een bestelbus met een hoge snelheid tegen een boom. De brandweer kwam ter plaatse om de man uit de bestelbus te bevrijden. De bestuurder was snel uit het voertuig bevrijd en werd per ambulance met spoed naar het MCL gebracht.

Ondertussen werden ook duikers, oppervlakte redders en een tweede tankautospuit opgeroepen. Korpsen Leeuwarden, Grou en Marssum kwamen daarop te plaatse. In de naastgelegen sloot is enige tijd gezocht naar een mogelijk tweede inzittende van de bestelbus, het was namelijk niet duidelijk of de bestuurder alleen in het voertuig zat. Uiteindelijk bleek dat er geen tweede persoon in de bestelbus zat en werd de zoekactie gestaakt.

De analisten van de verkeersongevallendienst hebben ter plaatse nader onderzoek gedaan naar de toedracht. De weg werd gedurende de hulpverlening en berging afgesloten voor verkeer en fietsers.

Video: R. Kiestra