LEEUWARDEN – Dinsdagmiddag rond half een werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een aanrijding met beknelling.

Brandweer en ambulance van Leeuwarden werden naar de oprit van de N31 Hemriksein / Drachtsterweg gestuurd voor een ongeval. Enkele minuten later werden brandweer Menaldum en Marssum gealarmeerd voor een beknelling op de A31.

Op de Harlingerstraatweg – N383 tussen Leeuwarden en Marssum bleek een Ford Ka met de zijkant om een boom heen te staan. De ambulance en brandweer die naar Hemriksein gestuurd werden keerden om en zijn op de N383 ter plaatse gekomen, evenals de brandweer van Marssum.

Het ongeval was zodanig ernstig dat de traumaheli uit Groningen ter plaatse kwam om het ambulancepersoneel te assisteren. De brandweer had al een ladder met loopplank over de sloot heen gelegd en de onderdelen van de auto uit het weiland gehaald zodat de traumaheli kon landen.

De auto met bestuurster stond met de bestuurderskant tegen de boom aan en het motorblok van de auto was door de klap bijna in de sloot terecht gekomen. De bestuurster van de auto is na enige tijd door de brandweer uit het wrak bevrijd. Een arts van het MMT is met de ambulance meegegaan waarna het slachtoffer onder begeleiding van politiemotoren naar het MCL is gebracht.

De verkeersongevallenanalisten van de politie hebben een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. De Harlingerstraatweg – N383 was tijdens de hulpverlening en de berging van het wrak afgesloten vanaf de kruising Slauerhoffweg.

Verkeer richting Marssum moest daarom via de Poptawei rijden. Vele toeschouwers hadden hun auto daar in de berm neergezet waardoor het verkeer hinder ondervond. Deze toeschouwers moesten van de politie hun auto verplaatsen naar de overzijde van de weg.

[zideo]zideo=6c6f6d54&playzideo=6b3465536f563570[/zideo]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan