BREEZANDDIJK – Bij een ernstig ongeval op de A7 Afsluitdijk richting Noord-Holland is een 49-jarige automobilist zwaargewond geraakt. De weg is uren lang afgesloten geweest, vele mensen kwamen vast te staan in de file.

Rond 12:15 kwam de melding binnen bij de hulpdiensten die uitrukten met brandweerwagens en meerdere ambulance’s. Ook de traumaheli uit Amsterdam kwam ter plaatse.

Een 52-jarige man uit Creil reed over de Afsluitdijk en was bezig met het inhalen van een camper die door een 69-jarige man uit Oss werd bestuurd. Op het moment dat de man uit Creil naast de camper reed, ging de camper naar links om de voor hem rijdende auto met caravan in te halen. De 52-jarige claxoneerde, waarna de camper bestuurder een stuurcorrectie maakte en weer terug naar rechts ging. Hierbij raakte hij echter de caravan. De caravan begon te tollen waarna de auto ervoor werd weggetrokken. De camper kwam tegen de vangrail tot stilstand.

In de auto met caravan zat een echtpaar (beiden 49 jaar) uit Sliedrecht. Beiden raakten door de aanrijding bekneld. Zij zijn door de brandweer van Witmarssum bevrijd. De bestuurder is zwaar gewond met de traumaheli naar een ziekenhuis overgebracht. Zijn vrouw is ter plekke aan haar verwondingen geholpen en hoefde niet naar een ziekenhuis. De overige betrokkenen kwamen met de schrik vrij.

Door het ongeval werden alle rijstroken en de vluchtstrook geblokkeerd. Verkeer richting Noord-Holland kwam daardoor vast te staan in een drie kilometer lange file. Pas rond 15:00 uur kon de vluchtstrook worden vrijgemaakt worden, en rond 16:00 kon ook de rechterrijstrook worden vrijgemaakt. Door de ravage, ongevalsonderzoek, berging en een spoedreparatie duurde het uren voordat het verkeer weer op gang kwam.

De politie heeft sporenonderzoek gedaan en Rijkswaterstaat heeft een spoedreparatie aan het wegdek uitgevoerd.

Foto’s [url=http://www.postema-media.nl/]Postema Media[/url]

112Fryslan