HEERENVEEN – In de nacht van Zaterdag op Zondag heeft er zich rond 0.40 uur een ernstig ongeval voor gedaan op de A32 tussen 2 personen auto’s, waarbij 4 mensen gewond raakten.

Een auto is met hoge snelheid achterop een volkswagen gereden. Hierdoor raakte de auto naast de weg en kwam de bestuurder bekneld te zitten. De auto die achterop de volkswagen reed is om zijn as gedraaid en in de vangrail tot stilstand gekomen. Door de aanrijding lag de A32 bezaaid met autoonderdelen en glas.De politie heeft de A32 direct voor het verkeer afgesloten. Vijf ambulances uit Heerenveen, Leeuwarden en Drachten kwamen ter plaatse voor medische assistentie. De brandweer van Akkrum en Tjalleberd hebben 45 minuten nodig gehad om de bestuurder van de Volkswagen uit zijn auto te kunnen bevrijden. Deze bestuurder is met spoed per ambulance naar het MCL in Leeuwarden vervoerd. De andere gewonden (4) bevonden zich in de andere auto, waarvan 1 per ambulance naar het ziekhuis is vervoerd. De andere 3 mensen zijn ter plaatse door het ambulance personeel onderzocht.  De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) van de politie friesland heeft het ongeval in kaart gebracht en zal de toedracht onderzoeken. De snelweg is enkele uren afgesloten geweest.

 Politiebericht:Heerenveen: aanrijding met meerdere gewonden De politie heeft zondag omstreeks 00.39 uur hulp verleend bij een ongeval op de A32, waarbij meerdere gewonden vielen. De aanrijding ontstond toen een 47-jarige automobilist uit Langweer vermoedelijk zonder verlichting vanaf de vluchtstrook de rijbaan opreed. Hij kwam daar vervolgens in botsing met de auto van een 42-jarige automobilist uit Wanswert. De automobilist uit Langweer kwam door de klap van de aanrijding bekneld in zijn voertuig te zitten. Nadat hij daar door de brandweer uit was bevrijd werd hij per ambulance naar het MCL overgebracht. Eén inzittende van de andere auto, een 14-jarige jongen uit Vrouwenparochie, werd eveneens per ambulance naar het MCL vervoerd. Drie andere inzittenden, waaronder de bestuurder, werden ter plaatse door de ambulance verpleegkundigen onderzocht en behandeld. Tijdens de bergingswerkzaamheden is de A32 richting Leeuwarden enige tijd afgesloten geweest.

112Fryslan

})