HAULE – Bij een explosie in een schuur aan de Polderweg is dinsdagavond rond tien uur een persoon overleden en een ander ernstig gewond geraakt.

De brandweer ging met twee tankautospuiten en een hoogwerker met spoed ter plaatse en schaalde uit voorzorg op naar middel brand. Tevens kwamen er drie ambulances en een traumaheli ter plaatse om hulp te verlenen. In een schuur achter een woning had door nog onbekende oorzaak een explosie plaatsgevonden, waarbij een deel van het dak instortte.

De politie kwam met een flink aantal eenheden ter plaatse en trok direct hun zware kogelwerende vesten aan. Het zou gaan om een drugslab, in de omgeving ging een penetrante geur. De politie heeft een groot gebied afgezet en zal onderzoek gaan doen naar de toedracht van de explosie.

Een persoon is onder begeleiding van een arts met spoed per ambulance naar het UMCG gebracht. De brandweer meldt dat er geen sprake is van brand, maar vernevelde het puin om giftige gassen te laten neerdalen.

Update
De politie bevestigd dat het om een drugslab gaat. Tevens bevestigen zij dat er een persoon overleden is bij de explosie. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen(LFO) kwam ter plaatse en zal het drugslab gaan ontmantelen.