Voorpagina > Ernstig gewonde bij brand in Jelgershuis
Ambulance Brandweer Hoofd Nieuws Leeuwarden E.O. Politie

Ernstig gewonde bij brand in Jelgershuis

Ernstig gewonde bij brand in Jelgershuis

LEEUWARDEN – Bij het Jelgershuis GGZ aan de Borniastraat brak woensdagavond rond twintig voor tien brand uit. Bij de brand is één persoon gewond geraakt.

De melding kwam in eerste instantie binnen als een automatisch brandalarm (OMS). Twee tankautospuiten en een hoogwerker gingen direct op de melding af. Al snel werd duidelijk dat er daadwerkelijk brand was en werd er opgeschaald naar middelbrand. De officier van dienst brandweer kwam daarop met spoed ter plaatse. De kleine brand in het pand had de brandweer snel onder controle.

Naast de brandweer kwamen ook zes politiewagens ter plaatse. Agenten met schilden en helmen moesten er aan te pas komen om een persoon aan te houden. De reden van de aanhouding is bij ons niet bekend.

Voor een gewond persoon kwamen twee ambulances en de officier van dienst geneeskundig (OVDG) ter plaatse. Het slachtoffer is na stabilisatie ter plaatse, met spoed per ambulance naar het naastgelegen MCL gebracht.

Voor de betrokken brandweermensen is het bedrijfsopvang team (BOT) opgeroepen. Dit team ondersteund brandweermensen bij de verwerking van ernstige gebeurtenissen.

Over de fotograaf

Edwin Tjallings