HERBAYUM – Zondagavond is een persoon bij een ernstig verkeersongeval om het leven gekomen. Het ongeval vond plaats op de A31 ter hoogte van Herbayum.

Een spookrijder die tegen het verkeer inreed dat vanaf Harlingen kwam is waarschijnlijk ter hoogte van Franeker de verkeerde rijbaan opgereden en heeft daarbij een personenbus met 4 inzittenden geramd.

Aller eerst werd er één ambulance gealarmeerd even later werd ook de brandweer van Harlingen en Franeker erbij gehaald en moesten er nog 2 ambulance’s en verschillende politievoertuigen komen om de slachtoffers hulp te bieden. De spookrijder heeft het bij dit ongeval niet overleefd en is door de brandweer uit zijn voertuig geknipt.

In de personenbus zaten een vrouw en een man + twee kinderen die met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden zijn overgebracht.

De gehele A31 werd tijdens de werkzaamheden van de hulpdiensten afgesloten voor verkeer. Ook werd het wegdek schoon gemaakt omdat op alle vier de rijbanen bezaaid lag met brokstukken en glas. De verkeers ongevallen analyse heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Een voorbijgaande touringcar die ook over de A31 reed toen het ongeval gebeurde kon een aantal brokstukken niet meer ontwijken en raakte daarbij ook beschadigd en is afgesleept door een speciaal bergingsbedrijf. De andere twee zwaar beschadigde voertuigen zijn afgesleept door een berger uit Harlingen.

 

112Fryslan